The Survivor Files

A TRILL TO MEET

Jadzia Dax

Jadzia Dax


Zonder enige twijfel één van de allermooiste deelneemsters aan NKSF ooit. En dat zegt wat!

Ze heeft naast haar uiterlijke schoonheid ook een grote innerlijke schoonheid en een zo grote ruimhartigheid dat het 'Infinite Diversities in Infinite Combinations' dat door de Vulcans gepredikt wordt iets is dat ze omarmd. Of het nu om mensen gaat, of over Bajorans of Ferengi, haar hart staat voor allen open. Een heel bijzondere plaats in haar hart heeft ze gereserveerd voor de Klingons en mede dankzij de vorige host van haar symbiont Dax, genaamd Curzon, kan men haar zelfs een beetje zien als een halve Klingon op het culturele vlak.

Ze had legendarische vriendschappen met machtige beroemde krijgers zoals Kor, Koloth en Kang, mannen die zelfs de degens hebben gekruist met de legendarische James Kirk. Kang deed dat zelfs letterlijk! Maar haar favoriete Klingon was toch wel Worf, de zoon van Mogh en één van de dapperste officieren in Starfleet. Omdat ze een Trill is deelt ze in de ervaring van een reeks van voorgangers die eerder de eer hadden de Dax symbiont in zich te dragen en dat maakt haar een zeer waardevol lid van de bemanning van Deep Space Station Nine waar haar vriend Benjamin Sisko de scepter zwaait.

Ze is een expert in astrofysica, exoarcheologie, exobiologie en zoölogie en dankzij haar grote affiniteit met de Klingon cultuur ook een geduchte krijgsvrouw.

Bijna was ze geen 'joined' Trill geworden. Toen ze de eerste keer vroeg om een symbiont te mogen ontvangen werd ze afgewezen, maar dat was puur en alleen omdat Curzon Dax haar verzoek afwees uit verliefdheid voor haar. Toen ze later nog een keer een verzoek deed kreeg ze tegen alle verwachtingen in (twee keer aanvragen was 'not done') toch nog een symbiont. Op haar verzoek was dat Dax die ooit gezeten had in de nu gestorven Curzon. Hier blijkt dus ook haar grote vasthoudendheid.

Ah, Jadzia! Er is zoveel over haar te vertellen, maar kort samengevat komt het op het volgende neer:

Ze is:

  • Zeer mooi.
  • Sociaal en aimabel.
  • Intelligent en vindingrijk.
  • Dapper en krijgshaftig.
  • Wijs en ervaren.
  • Altijd wel in voor een lolletje.


Jadzia Dax for Survivor 2006!